20 Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester 2 & Kunci Jawaban

20 Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester 2 & Kunci Jawaban – Belajar Bahasa Inggris dapat dilakukan dengan banyak cara, misalnya dengan mendengarkan musik, menonton film, membaca novel atau komik dalam Bahasa Inggris, mengerjakan soal, dan sebagainya. Cara yang paling sering dilakukan oleh siswa dalam belajar Bahasa Inggris adalah dengan membuat catatan dan mengerjakan soal – soal. Berikut adalah soal Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 2.

Choose the right answer by crossing (x) the option a, b, c, or d.

This text is for questions number 1 – 5.

Going to a Post Office

My best friend and I are going to a post ofice this afternoon. The post office in my city is far from my house. The post office in my city is located between the mall and the bank. There is a mosque in front of the post office. There is also a little city park in the right side of the mosque.

My best friend wants to mail her letter to her parents in Yogyakarta. In the post office, I want to buy some envelopes and stamps. I also want to write a letter and send it to my cousin. He lives in Norway.

1. Where are the writer and her best friend going this afternoon?
a. They are going to the mall.
b. They are going to the post office.
c. They are going to the city park.
d. They are going to the bank.

Baca Juga:   Daftar Kosakata Bahasa Inggris Umum & Artinya

2. Where is the post office located?
a. It is located between the city park and the bank.
b. It is located between the bank and the mosque.
c. It is located between the mall and the bank.
d. It is located between the mall and the mosque.

3. Where is the city park located?
a. It is located next to the mall.
b. It is located next to the bank.
c. It is located next to the mosque.
d. It is located next to the post office.

4. Why does the writer’s best friend want to go to the post office?
a. She wants to send the letter to her parents.
b. She wants to mail the packet to her parents.
c. She wants to send the letter to her cousin.
d. She wants to mail the letter to her cousin.

5. Where does the writer’s cousin live?
a. He lives in Yogyakarta.
b. He lives in Norway.
c. He lives in Jakarta.
d. He lives in Bandung.

6. Retno : Can you hold these books, please?
Hanni : … , I can.
a. Excuse me
b. I am sorry
c. Thank you
d. Sure

Baca Juga:   50 Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Adverb & Jawabannya

7. Gilang : Do you mind getting me my new uniform?
Bimo : …. , I will get it for you.
a. I am sorry
b. Excuse me
c. Thank you
d. Of course

8. Denny : What is twenty five plus thirteen?
Nita : It is …
a. Thirty eight
b. Forty eight
c. Twenty eight
d. Twelve

9. Kania : What is eighty divided by five?
Hannah : It is …
a. Seventeen
b. Sixteen
c. Fifteen
d. Fourteen

10. Fahri : Dad, where does the train stop?
Mr. Adi : The train stops at the …
a. Train station
b. Bus stop
c. Harbour
d. Airport

11. Septi : Mom, how does father go to Bali?
Mrs. Ita : He will go to Bali by … by it is too far.
a. Bicycle
b. Motorbike
c. Plane
d. Pedicab

12. Mr. Dhoni makes tables, chairs, and othe things from wood. He is a …
a. Dentist
b. Teacher
c. Carpenter
d. Shopkeeper

13. Ms. Finna cures the people who are sick. She is a …
a. Teacher
b. Pilot
c. Sailor
d. Doctor

14. Dina : How … your sister go to Malang?
Andrian : She goes to Malang by …
a. does
b. do
c. is
d. are

Baca Juga:   35 Contoh Pantun Nasehat Cinta

15. George : How do you go home from school?
Rendy : I go home … because it is not far.
a. By train
b. By foot
c. By plane
d. By ship

II. Fill in the blanks by choosing the correct answers!

– Fever
– Toothache
– Flu
– Sorethroat
– Stomachache

16. Andi feels hurt in his throat. He gets …
17. The temperature of Jenny’s body is high. She has …
18. Nita ate too much candy and sweets. She got … . she must go to the dentist.
19. Talitha ate so spicy foods. Now, her tummy feels sick. She has …
20. John feels cold and sneezes all the time. He gets …

Kunci Jawaban:
I.
1. B
2. C
3. C
4. A
5. B
6. D
7. D
8. A
9. B
10. A
11. C
12. C
13. D
14. A
15. B

II.
16. Sorethroat
17. Fever
18. Toothache
19. Stomachache
20. Flu

Demikianlah soal Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 2. Semoga soal tersebut dapat bermanfaat dan membantu teman – teman meningatkan kemampuan Bahasa Inggris kalian. Terima kasih.

Baca Juga:

25 Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 1 & Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 2 & Kunci Jawaban
Soal Ujian Nasional Bahasa Inggris Untuk SD Terbaru

No Responses

Leave a Reply