20 Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 2

20 Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 2 – Cara setiap siswa mempelajari Bahasa Inggris tentulah berbeda. Ada sebagian siswa yang lebih suka belajar Bahasa Inggris dengan membaca sesuatu atau mendengarkan lagu berbahasa Inggris. Ada juga siswa yang gemar menonton film berbahasa Inggris. Selain cara diatas, berlatih mengerjakan soal juga merupakan cara yang bagus untuk meningkatkan kemampuan Bahasa Inggris. Berikut adalah soal Bahasa Inggris kelas 7 SMP semester 2.

Choose the right answer by crossing (x) the option a, b, c, or d.

1. Sinta : Can I borrow your ruler?
Vira : Sure, here it is.
Sinta : Thanks
Vira : …
a. Don’t mention it
b. I am sorry
c. Thank you
d. It is ok

2. Teacher : Dhoni, did you break the vase?
Dhoni : Yes, Ma’am. I am very sorry.
Teacher : …
a. I am sorry, too
b. You are welcome
c. Don’t mention it
d. That is all right

3. Father : James, open the window please!
James : …
a. Thank you, Dad
b. Ok, Dad
c. I am sorry, Dad
d. Don’t mention it

4. Vera : Do you like sport?
Dinda : …
Vera : What kind of sport do you like?
Dinda : I am very fond of playing badminton.
a. Yes, I am
b. No, I don’t
c. Yes, I really like it
d. No, I can’t stand it

Baca Juga:   Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Pronoun & Jawabannya

5. Dion : What do you think about my new car?
Jack : … it looks so great!
a. I know
b. I think
c. I think it’s very good idea
d. It’s good

The text below is for questions number 6 – 10.

Mrs. Carter is an English teacher, but she lives and works in Bandung. She teaches English at Senior High School 2 Bandung. She is a very good teacher. All of her students at school like her.
Her husband is an Indonesian. He comes from Yogyakarta. They have two sons and one daughter. All of their children study in an elementary school.
Mrs. Carter’s house is simple. It is made of wood. It has a living room, a dining room, a kitchen, a bathroom, and three bedrooms. Mrs. Carter also has a backyard. She, her husband and the children usually spend their time together there.

6. What does the text mostly aboout?
a. Mrs. Carter’s house
b. Mrs. Carter’s family
c. Mrs. Carter’s students
d. Mrs. Carter’s husband

7. What is the purpose of the text above?
a. To describe the Carter Family
b. To tell the Carter Family
c. To entertain the Carter Family
d. To retell about the Carter Family

8. Where does the Carter Family stay?
a. In England
b. In Yogyakarta
c. In Jakarta
d. In Bandung

Baca Juga:   2 Contoh Teks Eksplanasi Tentang Peristiwa Alam

9. “He comes from Yogyakarta.” (paragraph 2).
The underlined word refers to Mrs. Carter’s …
a. Teacher
b. Wife
c. Husband
d. Daughter

10. Mrs. Carter and her family like to spend their time in the …
a. Living room
b. Dining room
c. Backyard
d. Kitchen


We can find the notice above at …
a. Park
b. Classroom
c. Road
d. Mosque


We can fine the notice above at …
a. Hospital
b. Classroom
c. Canteen
d. Mosque

The text below is for questions number 13 – 16.

Sugar ½ kg
Milk 1 litre
Flour ½ kg
Egg ½ kg
Butter 1 kg
Vanilla Extract 1 bottle

13. What kind of text is it?
a. A short message
b. An advertisement
c. A food label
d. A shopping list

14. How much flour does the writer want to buy?
a. One kilogram
b. A half kilogram
c. Two kilograms
d. One litre

15. Which shop does the writer not to go?
a. A bakery
b. A grocery
c. A market
d. A supermarket

16. From the text above, we know that the writer probably wants to cook …
a. Fruit salad
b. Chicken soup
c. Pancake
d. Spicy beef

17. Shop Assistant : … ?
Kennedy: Yes, I need an encyclopedia and a dictionary.
a. Do you help me?
b. Can you help me?
c. What can you do for me?
d. Can I help you?

Baca Juga:   Contoh Teks Eksposisi Persuasif Terbaru

18. We buy cake and bread at …
a. Florist
b. Bakey
c. Fruit stall
d. Bookstore

The text below is for questions number 19 – 20.

Dear Hanna,
Congratulations on your success on the speech competition. I believe you can win. You are the best and I am proud of you.


Nita Febriani

19. What kind of text is it?
a. A greeting card
b. A condolence card
c. A birthday card
d. A short message

20. What is the purpose of the text?
a. To tell how to congratulate someone
b. To explain Hanna’s success
c. To congratulate on Hanna’s success
d. To describe Hanna’s success

Kunci Jawaban:

1. A
2. D
3. B
4. C
5. B
6. B
7. A
8. D
9. C
10. C
11. A
12. D
13. D
14. B
15. A
16. C
17. D
18. B
19. A
20. C

Demikianlah soal Bahasa Inggris kelas 7 SMP semester 2. Banyak berlatih mengerjakan soal akan meningkatkan kemampuan Bahasa Inggris kita. Semoga bermanfaat!

Baca Juga:

15 Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester 1
20 Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD Semester 2 & Kunci Jawaban
25 Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 1 & Kunci Jawaban

No Responses

Leave a Reply