Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Reported Speech & Kunci Jawaban

Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Reported Speech & Kunci Jawaban – Reported Speech or sometimes is called as ‘indirect speech’ is the act of reporting something that was said, but not using exactly the same words. Reported Speech atau yang terkadang disebut sebagai ‘indirect speech’ merupakan kalimat yang digunakan untuk melaporkan sesuatu yang dikatakan, tetapi tidak meggunakan kata – kata yang sama persis. Berikut adalah contoh soal Bahasa Inggris tentang Reported Speech.

Choose the best reported speech answer of the option a, b, c, or d.

1. James asked me, “Did you and Andi go to a market yesterday?”
a) James asked me if you and Andi go to a market yesterday.
b) James asked me if I and Andi had gone to a market the day before
c) James asked me if I and Andi has gone to a market the day before
d) James asked me if I and Andi went to a market the day before

2. Indah asked, “What is your dream in the future?”
a) Indah wanted to know what is your dream in the future
b) Indah wanted to know what is my dream in the future
c) Indah wanted to know what my dream in the future is
d) Indah wanted to know what my dream in the future was

Baca Juga:   Definisi Fotorespirasi & Kemosintesis Plus Penjelasannya

3. My mother told me, “Don’t open the window now!”
a) My mother told me not to open the window at that time
b) My mother told me don’t open the window at that time
c) My mother told me didn’t open the window at that time
d) My mother told me not to open the window now

4. The student said, “I begin to understand how the sewing machine works”
a) The student wanted to know if he began to understand how the sewing machine works
b) The student asked me if he began to understand how the sewing machine worked
c) The student said that he began to understand how the sewing machine worked
d) The student said that he begins to understand how the sewing machine works

5. My sister told me, “Your best friend has just left from the school”
a) My sister told me that my best friend had just left from the school
b) My sister told me that my best friend has just left from the school
c) My sister told me that your best friend has just left from the school
d) My sister told me that your best friend had just left from the school

Baca Juga:   15 Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester 1

6. He asked me, “Can I borrow your book for a moment?”
a) He asked me whether I can borrow your book for a moment
b) He asked me whether he can borrow my book for a moment
c) He asked me if he can borrow my book for a moment
d) He asked me if he could borrow my book for a moment

7. She asked me, “Why are you staring angrily at that man?”
a) She asked me why were you staring angrily at that man
b) She asked me why was I staring angrily at that man
c) She asked me why was she staring angrily at that man
d) She asked me why am I staring angrily at that man

8. The teacher said, “The students must be in the class before 8 a.m. tomorrow”
a) The teacher said the students must be in the class before 8 a.m. tomorrow
b) The teacher said the students had to be in the class before 8 a.m. tomorrow
c) The teacher said the students had to be in the class before 8 a.m. the day after
d) The teacher said the students must be in the class befoe 8 a.m. the day after

9. Francis told me, “I am going to meet my penpal from Spain next two weeks”
a) Francis told me that he was going to meet his penpal from Spain two weeks after
b) Francis told me that he is going to meet his penpal from Spain two weeks after
c) Francis told me that I am going to meet my penpal from Spain next two weeks
d) Francis told me that I was going to meet my penpal from Spain next two weeks

Baca Juga:   Pidato Tentang Pentingnya Menghormati Orang Tua (Terbaru)

10. My brother said, “We have been staying here for three days”
a) My brother said that we have been staying here for three days
b) My brother said that they had been staying there for three days
c) My brother said that they had been staying here for three days
d) My brother said that they have been staying there for three days

Kunci Jawaban:

1. B
2. D
3. A
4. C
5. A
6. D
7. B
8. C
9. A
10. B

Demikianlah contoh soal Bahasa Inggris tentang Reported Speech. Contoh soal tersebut diharapkan dapat bermanfaat dan menambah pengetahuan teman – teman semua. Terima kasih.

Baca Juga:

2 Percakapan Bahasa Inggris di Hotel Antara Receptionist & Pengunjung
2 Contoh Dialog Bahasa Inggris dalam Telepon & Terjemahannya
Contoh Soal Bahasa Indonesia Kelas 6 SD Semester 2

No Responses

Leave a Reply