Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 2 & Kunci Jawaban

Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 2 & Kunci Jawaban – Bahasa Inggris memang tidak masuk ke dalam mata pelajaran Ujian Nasional (UN) di jenjang sekolah dasar. Namun Bahasa Inggris merupakan mata pelajaran yang wajib untuk dipelajari karena merupakan mata pelajaran Ujian Nasional di jenjang yang lebih tinggi dan akan berguna bagi masa depan mereka. Salah satu cara untuk belajar Bahasa Inggris yaitu dengan berlatih soal. Berikut adalah soal Bahasa Inggris kelas 6 SD semster 2.

Choose the right answer by crossing (x) the option a, b, c, or d.

1. My sister asked me to make a … of fried rice.
a. Cup
b. Glass
c. Plate
d. Box

2. Mr. Kayden always collects the stamps from the post office or the letters. He is a …
a. Painter
b. Philatelist
c. Pianist
d. Poet

3. We can buy vegetables, fruit, or noodles in the …
a. Bookstore
b. Fruit stall
c. Bakery
d. Grocery Shop

4. Mr. John : … you bring these books to my office?
Dimas : Of course, Sir.
a. Can
b. What
c. Do not
d. Must

5. Dito : I will have an English test next week.
Ani : Oh, … ! I know you can do it.
a. I am so sorry
b. Thank you
c. Good luck
d. Good bye

6. James : There is so much wind today. I feel cold.
Adinda : Yeah, today is a …
a. Windy day
b. Sunny day
c. Cloudy day
d. Rainy day

Baca Juga:   Contoh Soal Ujian Nasional Bahasa Indonesia SMA

7. Indonesia has two seasons as below, except …
a. Rainy season and winter
b. Autumn and spring
c. Autumn and dry season
d. Dry season and spring

8. Diana … baking some cakes in the kitchen now.
a. Am
b. Are
c. Is
d. Has

9. Yola and Angga … playing in the school yard now.
a. Have
b. Is
c. Am
d. Are

10. Mr. Joni makes tables, chairs, and desks. He also makes windows a d doors. He is a …
a. Barber
b. Teacher
c. Gardener
d. Carpenter

11. Mr. Satria designs the building that will be build by his men. He usually draws the designs of hotel, house, office or any other building. He is a …
a. Architect
b. Painter
c. Gardener
d. Driver

12. Ms. Lydia is very careful. She is not …
a. Dirty
b. Bad-tempered
c. Careless
d. Stupid

13. Dita always do her homework and helps her mother after school. She always studies at night. She never comes late to school. Dita is a … student.
a. Stupid
b. Smart
c. Dilligent
d. Difficult

The text below is for the questions number 14 – 17.

Reni and her friends went to Bali. They went there by plane. The first place they visited when they arrived there was Tanah Lot. They saw the beautiful beach with high waves. They took many pictures there and bought some souvenirs.

Baca Juga:   Contoh Teks Eksplanasi Tentang Petir Terbaru

The next day, they went to Kuta beach. The view in the Kuta beach is very beautiful. They went there at 3 pm. They did some activities there, such as playing volleyball, swimming, or just laying on the sand. They waited for the sunset. At around 6 pm, the sun set and it looked very beautiful. They stayed in Bali for three days. It was a very nice holiday.

14. The best title for the text above is …
a. Kuta Beach
b. My Holiday
c. Tanah Lot
d. Bali

15. What was the first place they visited in Bali?
a. Tanah Lot
b. Kuta Beach
c. Seminyak
d. Bedugul

16. What did they think when they saw the sunset?
a. It was fun
b. It was spectacular
c. It was bad
d. It was beautiful

17. Reni and her friends did some activities at the Kuta beach, except …
a. Swimming
b. Playing volleyball
c. Running fast
d. Laying on the sand

18. Tobi : I am … , Sir. I come late.
Mr. Adi : It is okay. Please sit down.
a. Fine
b. Good
c. Thank you
d. Very sorry

Baca Juga:   Percakapan Bahasa Inggris Expressing Certainty & Uncertainty Serta Artinya

19. Mrs. Tina : Would you close the window, please?
Fina : …
a. Yes, thank you
b. Yes, I am
c. Yes, of course
d. Yes, you are welcome

20. Mother : The floor is very dirty. Could you … it?
Dinna : Yes, Mom.
a. Sweep
b. Brush
c. Cut
d. Erase

21. My brother … football yesterday.
a. Plays
b. Play
c. Playing
d. Played

22. Putri … to Jakarta two days ago.
a. Go
b. Went
c. Goes
d. Going

23. My grandfather is … than my father.
a. Old
b. Older
c. Young
d. Younger

24. Dio always gets the first rank in his school. He is … student.
a. Clever
b. Cleverest
c. The cleverer
d. The cleverest

25. The fried rice is the … food in this restaurant.
a. Delicious
b. More delicious
c. Most delicious
d. Deliciouser

Kunci Jawaban:

1. C
2. B
3. D
4. A
5. C
6. A
7. B
8. C
9. D
10. D
11. A
12. C
13. C
14. B
15. A
16. D
17. C
18. D
19. C
20. A
21. D
22. B
23. B
24. D
25. C

Demikianlah soal Bahasa Inggris kelas 6 SD semester 2. Dengan banyak berlatih soal, kemampuan dan kosakata Bahasa Inggris kita akan meningkat. Semoga bermanfaat!

Baca Juga:

Soal Ujian Nasional Bahasa Inggris Untuk SD Terbaru
Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 1 & Kunci Jawaban
Panduan Sederhana Membuat Magnet Sederhana

Comments (2)

  1. Ratri Gayendrawardhani January 13, 2018
  2. diaz March 9, 2018

Leave a Reply