Soal Ujian Nasional Bahasa Inggris Untuk SD Terbaru

Soal Ujian Nasional Bahasa Inggris Untuk SD Terbaru – Ujian Nasional dilaksanakan sebagai salah tolak ukur bagi lulus atau tidaknya siswa dari suatu jenjang pendidikan. Ujian Nasional dilaksanakan pada jenjang pendidikan sekolah dasar hingga sekolah menengah atas atau kejuruan. Pada jenjang sekolah dasar, Bahasa Inggris tidak termasuk mata pelajaran dalam Ujian Nasional, melainkan Ujian Sekolah. Berikut adalah soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris untuk SD.

Choose the right answer by crossing (x) the option a, b, c, or d.

The text below is for questions number 1 – 4.

It was Saturday yesterday, Mira and her family went to Tangkuban Perahu. They started at a half past nine in the morning. They took an hour to get there. It is about forty five kilometers from their house.

Tangkuban Perahu is a cold place because it is located in a high place. It has very beautiful view. The visitors can see the top of mountains from there. The visitors also can ride a horse or buy beautiful souvenirs. People like staying there because the weather is cool and they enjoy the natural view.

1. The suitable title for the text above is …
a. Tangkuban Perahu
b. A Cool Place
c. A Natural View
d. A High Place

2. What time did Mira and her family go to Tangkuban Perahu?
a. At a half past eight in the morning
b. At a half past nine in the afternoon
c. At a half to nine in the afternoon
d. At a half to ten in the morning

Baca Juga:   Definisi dan Penjelasan Sukesi Primer dan Sekunder

3. Why is Tangkuba Perahu called a cold place?
a. Because it has snow
b. Because it is located in a high place
c. Because it is located in a low place
d. Because it has natural view

4. People can do some activities in Tangkuban Perahu, except …
a. People can see beautiful view
b. People can buy beautiful souvenirs
c. People can ride an elephant
d. People can enjoy the cool weather

The table below is for questions 5 – 7.

Name Like Dislike
James Listening to Music Watching Soap Opera
Diana Watching Horror Movie Playing Football
Lisa Playing Skateboard Watching Soap Opera
Zarif Playing Skateboard Watching Horror Movie

5. We know that Diana …
a. Like music
b. Likes soap opera
c. Does not like football
d. Do not like football

6. Lisa and Zarif …
a. Does not like watching soap opera
b. Do not like watching horror movie
c. Likes playing skateboard
d. Like playing skateboard

7. We know that James and Lisa …
a. Do not like soap opera
b. Do not like horror movie
c. Like music
d. Like football

8. Lisa : Where do you go if you need the stamp?
Dio : I go to …
a. Supermarket
b. Post office
c. Library
d. Bank

Baca Juga:   Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 2 & Kunci Jawaban

9. Jojo : Where do you go if you need to buy some breads?
Susi : I go to …
a. Bookstore
b. Fruit stall
c. Post office
d. Bakery

The text below is for questions 10 – 12.

Indonesia has two seasons. They are dry season and rainy season. In dry season, the sun shines so brightly. The weather is hot. Many people do some activities outside, for example swimming, playing football, and going to the beach. In rainy season, it always rains everyday. The weather is cool. Many people do some activities inside, for example reading books, playing computer game, and watching movies.

10. The text tells us about …
a. Weather
b. Season
c. Rainy season
d. Dry season

11. The outdoor activity you can do in dry season is …
a. Playing computer game
b. Watching movie
c. Playing basketball
d. Cooking foods

12. The outdoor activity you cannot do in rainy season is …
a. Playing computer game
b. Collecting stamps
c. Playing football
d. Cooking foods

13. Jimmy : Do you know a sailor?
Bima : Yes, he works in a …
a. Ship
b. Plane
c. Car
d. Train

14. Bimo : Where do you go?
Febby : I will go to … to get in the plane.
a. Harbour
b. Airport
c. Train station
d. Bus stop

Baca Juga:   Contoh Soal Ujian Nasional Bahasa Indonesia SMA

15. My aunt has three children. They are my …
a. Nephews
b. Sisters
c. Brothers
d. Cousins

16. My sister has a daughter. She is my …
a. Sister
b. Aunt
c. Cousin
d. Niece

17. If today is Thursday, tomorrow is …
a. Monday
b. Saturday
c. Friday
d. Sunday

18. If today is Wednesday, yesterday was …
a. Tuesday
b. Monday
c. Thursday
d. Friday

19. Hanna : What time is it?
Josh : It is … (5:15) in the evening.
a. Five past fifteen
b. Five to fifteen
c. Fifteen to five
d. Fifteen past five

20. Nita : What time is it?
Diomed : It is … (7:45) in the morning.
a. Forty five past seven
b. Forty five to seven
c. Seven past forty five
d. Fifteen past seven

Kunci Jawaban:

1. A
2. D
3. B
4. C
5. C
6. D
7. A
8. B
9. D
10. B
11. C
12. C
13. A
14. B
15. D
16. D
17. C
18. A
19. D
20. A

Demikianlah soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris untuk SD terbaru. Semoga soal tersebut dapat bermanfaat dan membantu teman – teman dalam mempersiapkan diri menghadapai ujian. Terima kasih.

 

Baca Juga:

 

Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 1 & Kunci Jawaban
Panduan Sederhana Membuat Magnet Sederhana
20 Contoh Soal Pewarisan Sifat pada Makhluk Hidup & Kunci Jawaban

No Responses

Leave a Reply