25 Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 1 & Jawaban

25 Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 1 & Jawaban – Materi Bahasa Inggris yang dipelajari para siswa kelas 3 SD di semester 1 adalah mengenai kosakata (vocabulary) mengenai benda – benda di rumah, nama ruangan di rumah, aktivitas sehari – hari, jenis – jenis pekerjaan, dan sebagainya. Grammar yang diajarkan kepada siswa pada tingkat yaitu Present Tense dan Present Continous Tense. Berikut adalah soal Bahasa Inggris kelas 3 SD semester 1.

I. Choose the right answer by crossing (x) the option a, b, c, or d.

This text is for questions number 1 – 5.

Hello, my name is Indila. I live in Leadenhall Street. I study in Briton elementary School. I am in grade 3 now. I am 8 years old. I have one brother and one sister. My brother’s name is Diom. He is 11 years old. He is in grade 6. My sister’s name is Cassia. She is 12 years old. She is in grade 2 in junior high school. I love my sister and my brother.

1. Where does indila live?
a. Briton Elementary School
b. Leadenhall City
c. Leadenhall Street
d. Briton City

2. Where does Indila go to study?
a. She goes to Briton Elementary School
b. She goes to Leadenhall Street
c. He goes to Briton Elementary School
d. He goes to Leadenhall Street

Baca Juga:   Ini Dia Contoh Soal UN Bahasa Indonesia SD

3. How many brother and sister does Indila have?
a. He has one brother and two sisters
b. He has one brother and one sister
c. She has two brothers and one sister
d. She has one brother and one sister

4. What is the name of Indila’s brother?
a. Briton
b. Diom
c. Leaden
d. Cassia

5. What grade is Cassia?
a. She is in grade 2 in junior high school
b. She is in grade 2 in elementary school
c. She is in grade 5 in elementary school
d. She is in grade 3 in junior high school

6. Diana : Hello, Artorious. Where are you going?
Artorious : … , Diana. I am going to school.
a. Bye
b. See you
c. I am fine
d. Hi

7. Frieda : … , Lazarus. I must go to library now.
Lazarus : Okay, bye. Take care.
a. See you later
b. Nice to meet you
c. Good morning
d. Hello

8. My name is Rio. I … a student in elementary school.
a. Is
b. Are
c. Am
d. Were

9. I have a sister. She … Vira.
a. Am
b. Is
c. Are
d. Was

Baca Juga:   20 Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1

10. Mr. Jay : What is your name?
Amira : … name is Amira.
a. Your
b. Her
c. My
d. His

11. Feroz : What are you doing?
Kennez : I am … cartoons on TV.
a. Watch
b. Watching
c. Play
d. Playing

 

12. Intan : Are you … a comic now?
Krista : Yes, I am.
a. Watching
b. Watch
c. Reading
d. Read

13. Leo : … do you live?
Vira : I live in Jakarta.
a. What
b. Who
c. When
d. Where

14. Glenn : What is the name of your … ?
Rani : It is SD Negeri 3 Gedung Air.
a. School
b. Class
c. House
d. Hospital

15. Fenny : What is your brother’s name?
Diana : … name is Zion.
a. His
b. Her
c. My
d. Our

16. Henni : Is it a pencil?


Kaiden : …
a. Yes, pencil is.
b. Yes, it is.
c. No, it is.
d. No, it is not.

17. Grezy : Is it a bag?


Ilona : …
a. Yes, bag is.
b. Yes, it is.
c. No, it is.
d. No, it is not.

18. We … students in elementary school.
a. Are
b. Were
c. Is
d. Was

19. He … my brother. His name is Jayden.
a. Am
b. Are
c. Is
d. Was

Baca Juga:   Contoh Soal UKK Bahasa Inggris Kelas 2 SD Terbaru beserta Kunci Jawaban

20. I have two best friends. They … Mary and Alan.
a. Were
b. Are
c. Am
d. Was

 

II. Fill in the blanks using the correct form of PRESENT CONTINOUS TENSE of the word in the brackets.

Example:
I … (eat) fried chicken now.
I am eating fried chicken now.

21. We … (go) to school every morning.
22. She … (walk) to my house.
23. They … (watch) TV every afternoon.
24. My brother … (play) a guitar in his room.
25. My friends … (read) books in library.

 

Kunci Jawaban:

I.
1. C
2. A
3. D
4. B
5. A
6. D
7. A
8. C
9. B
10. C
11. B
12. C
13. D
14. A
15. A
16. B
17. D
18. A
19. C
20. B

II.
21. Are going
22. Is walking
23. Are watching
24. Is playing
25. Are reading

 

Demikianlah soal Bahasa Inggris kelas 3 SD semester 1. Selain berlatih soal, mempelajari Bahasa Inggris juga dapat dilakukan dengan mendengarkan lagu Bahasa Inggris, berlatih berbicara Bahasa Inggris, dan sebagainya. Semoga bermanfaat!

Baca Juga:

25 Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 2 & Jawaban
Jenis Adaptasi Pada Tumbuhan Dan Penjelasannya Masing-Masing
3 Jenis Adaptasi Pada Hewan Dan Penjelasannya Masing-Masing

No Responses

Leave a Reply