no comments

15 Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester 2

15 Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Semester 2 – Pada tingkat sekolah menengah pertama (SMP), materi Bahasa Inggris yang diberikan kepada para siswa sudah mulai kompleks. Mereka diperkenalkan dengan berbagai jenis teks dan juga grammar. Kosakata Bahasa Inggris yang mereka pelajari pun sudah semakin tinggi. Oleh karena itu, sering berlatih soal dapat membantu para siswa memahami materi Bahasa Inggris yang mereka pelajari. Berikut adalah soal Bahasa Inggris kelas 8 SMP semester 2.

Choose the right answer by crossing (x) the option a, b, c, or d.

The text below is for questions number 1 – 3.

Date : September 10th 2017
To : Dilla

The day will be very wonderful if you come to my 16th birthday party. The party will be held on September 15th 2017 at 7 p.m. Please come to Freedy Cafe. I am very looking forward to see you there.

Love,

Sintia

1. What does the text tell us about?
a. Dilla is going to celebrate her birthday party
b. Sintia invites Dilla to come to her birthday party
c. Dilla is going to have dinner at Freedy Cafe
d. Sintia is going to have a party at Freedy Cafe

2. When will Sintia hold the party?
a. In the evening
b. In the morning
c. In the afternoon
d. At late night

3. Sintia was born in …
a. 2008
b. 2009
c. 2010
d. 2011

Baca Juga:   Contoh Resensi Buku non Fiksi Terbaru

The text below is for questions number 4 – 5.

Keep off the grass

4. From the text above we know that …
a. We may walk on the grass
b. We may keep the grass
c. We may not walk on the grass
d. We may cut the grass

5. We can find the caution above in …
a. Park
b. Classroom
c. Hospital
d. Train station

Read the text!

Fajar, don’t forget to come to my house at 4 p.m.
We need to finish our school project.
Be on time! Thanks, Zarra.

6. Which one is NOT TRUE based on the message?
a. Zarra expects fajar to come to her house
b. Zarra and Fajar will finish their school project
c. Fajar will come to Zarra’s house at 4 p.m.
d. Zarra expects Fajar to come late to her house

The text below is for questions number 7 – 10.

Vira went to Jakarta a week ago. The first place she visitied was Monas. She went to the top of Monas by lift. She enjoyed the view of Jakarta City from there. Then, she took a busway to Taman Mini Indonesia Indah. There, she visited the museum of science and technology. She also rode a cable car. After that, she went to Ancol. She saw people riding jet-sky. In the evening, she went to her aunt’s house in Jakarta. She felt tired but happy.

Baca Juga:   Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 12 SMA Semester 1

7. When did Vira go to Jakarta?
a. Next week
b. Two weeks ago
c. A week ago
d. Last month

8. How did Vira get to the top of Monas?
a. By car
b. By busway
c. By ladder
d. By lift

9. After visiting museum of science and technology, what did Vira do?
a. She went to her aunt’s house
b. She rode a cable car
c. She went to Ancol
d. She saw people riding jet-sky

10. How did she feel when she came to her aunt’s house?
a. Sleepy
b. Tired
c. Terrified
d. Sad

The text below is for the questions number 11 – 15.

Dear Johnson,

My classmates and I went to visit Prambanan Temple on my last school holiday. Prambanan Temple is one of the big temples in my country. The biggest temple in my country is Borobudur Temple. However, Prambanan Temple is very good and wonderful.
There are many reliefs on the walls of the temples. The guide told us that the reliefs tell stories related to the temples. Many visitors from my country and from other countries come here to see the temples, take some pictures, and learn the history.
It was a really nice experience! I hope you can come here and visit Prambanan Temple someday.

Baca Juga:   5 Contoh Paragraf Deduktif Tentang Lingkungan

Yours,

Mira

11. Who sent the letter?
a. Classmates
b. Visitors
c. Mira
d. Johnson

12. What does the relief on the temple wall tell us?
a. Stories
b. Holiday
c. Visitors
d. Temples

13. Whom did Mira go to visit Prambanan Temple with?
a. Her classmates
b. Her principal
c. The guide
d. The visitors

14. “Many visitors from my country and from other countries come here to see the temples…”
The underlined word refer to …
a. The relief
b. Prambanan Temple
c. The visitors
d. Borobudur Temple

15. The visitors come to Prambanan to do some activities, except …
a. Taking some pictures
b. Learning the history
c. Measuring the temples
d. Seeing the temples

 

Kunci Jawaban:

1. B
2. A
3. D
4. C
5. A
6. D
7. C
8. D
9. B
10. B
11. C
12. A
13. A
14. B
15. C

Demikianlah soal Bahasa Inggris kelas 8 SMP semester 2. Semoga soal tersebut dapat bermanfaat dan menambah pengetahuan teman – teman. Terima kasih.

Baca Juga:

Contoh Pewarisan Sifat atau Karakter Pada Manusia
Contoh Kelainan Sifat Pada Manusia yang Diturunkan Serta Penjelasannya
Pewarisan Sifat Dalam Pemuliaan Tumbuhan dan Hewan Serta Contohnya

No Responses

Reply