20 Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1

20 Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1 – Bahasa Inggris merupakan bahasa asing utama yang dipelajari di Indonesia. Bahasa Inggris sudah dipelajari sejak duduk di bangku sekolah dasar. Hal pertama yang dipelajari tentang Bahasa Inggris di tingkat ini adalah kosakata (vocabulary). Di kelas 4 SD, para siswa tidak hanya menambah kosakata, namun belajar mengenai grammar sederhana. Berikut adalah soal Bahasa Inggris kelas 4 SD semester 1.

Choose the right answer by crossing (x) the option a, b, c, or d.

This text is for questions number 1 – 5.

Parts of Our body

Our body is separated into three main parts. They are head, body, and legs. On the head, we have hair, forehead, two eyebrows, two eyes, one nose, two cheeks, one mouth, lips, tongue, teeth, two ears, one chin, and one neck. We use eyes to see something. We use mouth to eat something. We use nose for smelling something. We use ears to hear something.

On our body, we have shoulders, chest, and stomach. We have some organs inside our body, such as heart, liver, lungs, intestine, etc. We also have two hands and two legs. There are ten fingers in our both hands and ten toes in our both legs. We use hands to hold something and legs to walk, run, or kick something.

1. How many main parts are there on our body?
a. One main part
b. Two main parts
c. Three main parts
d. Four main parts

Baca Juga:   15 Soal Bahasa Inggris Kelas 9 SMP Semester 1

2. What do we use our mouth for?
a. We use mouth to eat something.
b. We use mouth to see something.
c. We use mouth to hear something.
d. We use mouth to kick something.

3. What do we use our hands for?
a. We use hands to hear something.
b. We use hands to hold something.
c. We use hands to smell something.
d. We use hands to kick something.

4. We have organs inside our body, such as …
a. Hand
b. Eye
c. Shoulder
d. Heart

5. How many toes do we have on our both legs?
a. We have ten toes.
b. We have nine toes.
c. We have eight toes.
d. We have seven toes.

6. Nina : Good morning, Mrs. Jenny.
Mrs. Jenny : … , Nina.
a. Good night
b. Good evening
c. Good afternoon
d. Good morning

7. Hadi : Hey, James! How do you do!
James : Hi, Hadi. …
a. Good afternoon
b. Good bye
c. How do you do
d. Nice to meet you

8. Vero : I will have a Math test on Monday.
Rio : Really? … Vero!
a. Good bye
b. Good luck
c. Good morning
d. Good night

9. Bima : …
Javier : My name is Javier.
a. What is your name?
b. Where is your name?
c. Who is your name?
d. When is your name?

Baca Juga:   Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Preposition & Jawabannya

10. George : …
Sarah : He is the new teacher in our school.
a. What is he?
b. Who is he?
c. What is she?
d. Who is she?

11. Hendri : Where do you live?
Gina : …
a. I am ten years old.
b. My name is Gina.
c. I am in grade four.
d. I live in Bandung.

12. Jimmy : …
Amelia : I am nine years old.
a. What is your name?
b. Where do you live?
c. How old are you?
d. Who are you?

13. Heni : I have one sister.
Bernadette : What is … name?
a. Her
b. His
c. Their
d. Our

14. Yuli : Are you Kevin?
Kevin : …
a. Yes, you are.
b. No, you are not.
c. Yes, I am.
d. No, I am not

15. Toni : Is that your new car?
John : No, …
a. it are not
b. it is
c. that is
d. it is not

16. Raka : My name is Raka. Nice to meet you.
Kelly : My name is Kelly. …
a. Nice dreams
b. Nice trips
c. Nice days
d. Nice to meet you, too

This text is for questions number 17 – 20.

My Class

I am in grade four. There are 28 students in my class. My class is not very big. There are 28 chairs and 28 tables. There is one chair and one desk for our teacher. There is a flower vase on the desk. There is one whiteboard in front of the class. There is a bookcase near the whiteboard. My class is clean because my friends and I like to clean it after school.

Baca Juga:   Definisi Singkat, Jenis, serta Contoh Notice dalam Bahasa Inggris

17. How many students are in the class?
a. There are 26 students.
b. There are 27 students.
c. There are 28 students.
d. There are 29 students.

18. Where is the flower vase?
a. It is on the chair.
b. It is on the desk.
c. It is on the table.
d. It is on the bookcase.

19. There is … in front of the class.
a. One whiteboard
b. Two whiteboards
c. One blackboard
d. Two blackboards

20. There is … near the whiteboard.
a. A bookcase
b. A flower vase
c. A chair
d. A desk

 

Kunci Jawaban:

1. C
2. A
3. B
4. D
5. A
6. D
7. C
8. B
9. A
10. B
11. D
12. C
13. A
14. C
15. D
16. D
17. C
18. B
19. A
20. A

Demikianlah soal Bahasa Inggris kelas 4 SD semester 1. Semoga soal tersebut bermanfaat dan dapat membantu teman – teman dalam mempelajadi Bahasa Inggris. Terima kasih.

Baca Juga:

20 Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 2
Berbagai Penerapan Elektromagnetik dalam Kehidupan Sehari-Hari
Uraian Pemanfaatan Medan Magnet pada Migrasi Hewan

No Responses

Leave a Reply