25 Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 1 & Kunci Jawaban

25 Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 1 & Kunci Jawaban – Dalam tingkat sekolah dasar, Bahasa Inggris memang tidak diikutkan sebagai mata pelajaran yang ada dalam Ujian Nasional (UN). Namun, Bahasa Inggris merupakan bahasa asing utama yang wajib dipelajari oleh para siswa karena Bahasa Inggris akan bermanfaat bagi masa depan mereka. Mempelajari Bahasa Inggris dapat dilakukan salah satunya dengan berlatih soal. Berikut adalah soal Bahasa Inggris kelas 6 SD semester 1.

I. Choose the right answer by crossing (x) the option a, b, c, or d.

This text is for questions number 1 – 5.

My name is Angga. I live at Wijaya Street. My house is next to the bookstore. Today, my mother asks me to accompany her to the traditional market. The traditional market is located at Merdeka Street. There are many public places along this street.

There are a bank and a post office on the both sides of the traditional market. The bank is in the left side and the post office is in the right side. There is a bakery across the traditional market. There is also a police station. It is next to the bakery.

1. Where does Angga live?
a. at Merdeka Street
b. at Benteng Street
c. at Merdeka Street
d. at Sudirman Street

Baca Juga:   Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA Semester 1

2. Where does his mother want to go?
a. She wants to go to the traditional market.
b. She wants to go to the supermarket.
c. He wants to go to the traditional market.
d. He wnts to go to the supermarket.

3. Where is the supermarket located?
a. At Wijaya Street
b. At Sudirman Street
c. At Merdeka Street
d. At Cut Mutia Street

4. Where is the bakery?
a. On the left side of the post office
b. On the right side of the traditional market
c. Across the police station
d. Across the traditional market

5. What are the public places next to the traditional market?
a. A bank and a post office
b. A bakery and a post office
c. A police station and a bakery
d. A bank and a bakery

6. Pencil A : 25 cm
Pencil B : 15 cm
Pencil B is … than Pencil A.
a. Long
b. Longer
c. Short
d. Shorter

7. Sinta : 160 cm
Dhoni : 165 cm
Fika : 155 cm
Dhoni is … of the other students.
a. Tall
b. The tallest
c. Taller
d. The taller

8. Audrine is 9 years old. Alden is 11 years old. Audrine is … than Alden.
a. Older
b. Old
c. Younger
d. Young

Baca Juga:   4 Contoh Puisi Bahasa Inggris Tentang Ayah

9. Andi : How much does the book cost?
Mr. John : It … fifty thousand rupiahs.
a. Costs
b. Cost
c. Costed
d. Costing

10. Jenny : Do you know Mr. Hadi?
Viera : Yes, I …
a. Am
b. Was
c. Do
d. Does

The dialogue below is for questions number 11 – 15.

Dinda : Do you have … (11) pencil or pen?
Zarif : Yes, … (12). I have pencils.
Dinda : How … (13) pencils do you have?
Zarif : I have four pencils
Dinda : … (14) you lend me one of your pencils, please?
Zarif : … (15). Here it is.
Dinda : Thank you so much.

11. a. many
b. any
c. much
d. little

12. a. I do not
b. I does not
c. I does
d. I do

13. a. many
b. any
c. much
d. some

14. a. sure
b. would
c. please
d. what

15. a. no, thanks
b. i am sorry
c. certainly
d. my pleasure

II. Fill in the blanks by changing the verb in the brackets into the correct form (past tense or past continous).

16. I … (study) very hard last night for the English test.
17. When my mother came home, I … (sleep) on the sofa.
18. The students … (do) the Final Examination at the moment.
19. My father … (buy) me some books and a school bag two weeks ago.
20. I … (meet) my friend when I was walking to my classroom.
21. My brother and sister … (sing) a song on the stage when I saw them.
22. I … (write) a letter when my Mom called me.
23. I … (give) a dress to my sister yesterday.
24. The man … (drive) the care when the tree fell down.
25. Last month, I … (visit) my grandma in Bandung.

Baca Juga:   Latihan Soal Tentang Clause & Kunci Jawabannya

Kunci Jawaban:

1. B
2. A
3. C
4. D
5. A
6. D
7. B
8. C
9. A
10. D
11. B
12. D
13. A
14. B
15. C

16. Studied
17. Was sleeping
18. Were doing
19. Bought
20. Met
21. Were singing
22. Was writing
23. Gave
24. Was driving
25. Visited

Demikianlah soal Bahasa Inggris kelas 6 SD semester 1. Semoga soal tersebut dapat bermanfaat dan menambah pengetahuan Bahasa Inggris kalian. Terima kasih.

Baca Juga:

Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD Semester 2 & Kunci Jawaban
Soal Ujian Nasional Bahasa Inggris Untuk SD Terbaru
Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 1 & Kunci Jawaban

No Responses

Leave a Reply